sâmbătă, 12 iunie 2010

Dragostea- in trecut o traire si in prezent un razboi

Dragostea...in termeni firesti este un sentiment de afectiune pentru cineva sau ceva ,dar in termeni crestin ortodox este cea mai de presus virtute pentru mantuirea omului.Dragostea este singurul atribut al lui Dumnezeu care se impartaseste direct oamenilor caci Dumnezeu este iubire.Pentru un crestin dragostea este ceea ce ne uneste pe toti ca oameni,iar pentru omul vicios este o manifestare a desfraului.
In prezent dragostea nu mai este cum era inainte...daca pe vremuri un domn aduce un buchet de flori unei domnite deja se formeaza o relatie de prietenie care intre timp poate se formeaza si o familie,ei bine in prezent daca un delincvent are o masina gen BMW seria 5 si isi arata tatuajele de prost gust unei pitipoance deja se formeaza o relatie de desfrau care intre timp nu va exista familie din cauza lipsei tainei casatoriei si...din cauza avortului,sau poate copilul copilul conceput(in cel mai fericit caz)sa fie dus la un orfelinat.Ei bine voi ce credeti?Credeti ca asta mai este iubire?eu nu prea cred.Chiar si la cazul ca un cuplu sa fie casatoriti inca mai sunt probleme cum ar fi:bautura si luxul inutil iar prin asta rezulta si o educatie proasta a copilului,mai tarziu aceasta familie se va destrama pentru ca sotul a gasit o amanta iar sotia vrea sa divorteze cu el si sa ia toti banii.Aici vine un rezultat adica copilul...el nici nu stie in ce prag ajung parintii lui.Din toate acestea ce rezulta?Ce le lipsea acelei familii?Le lipsea dragostea adevarata fata de ei si fata de copilul lor.Dragostea sincera unde puteai sa ajungi sus acum toti te iau de ras si te coboara mult,deja virginismul este o rusine pentru cei desfranati si folosesc ca subiect de injosire pentru cei care nu au gustat din acest fruct al pacatului si osandei.
Dupa vorbele intelepte ale Fericitului Augustin"Iubeste si fa ce vrei" deja reiese ca daca ai iubire fata de aproape si fata de Dumnezeu nu mai esti tentat sa mai pacatuesti,deja stii ca pentru aproapele tau nu e placut acest lucru si pentru Dumnezeu ca nu ii este bineplacut Lui.
Deci noi trebuie sa iubim si sa impartasim dragostea cu toti oamenii indiferent ca sunt pacatosi sau crestini,indiferent ca ala e rocker si altul e manelist,caci daca emani dragoste printre aceia se vor schimba si ei la randul lor.Omul care nu iubeste nu are nici un strop de culoare in viata lui si il traieste numai in alb si negru.
Doamne ajuta si sa ne iubim unii pe altiii.

Asculta mai multe audio Muzica

Un comentariu:

  1. Ce zici de crimele din gelozie care sunt tot mai frecvente si de violenta in familie? In zilele noastre violenta e "in trend". Din cauza unor parinti inapti, copii devin cu probleme si in comportament si in toate, pustii astia rebeli... nu e vina copilului... ci a acestei societati infecte. Si mass-media are o influenta negativa asupra acestor aspecte, pentru ca promoveaza tot ceea ce este rau ca fiind ceva bun... de aici si aceste modele de relatii care nu duc la ceva bun.

    RăspundețiȘtergere